fredag 26 oktober 2007

Justus Köhncke goes kraut! + Nytt med Harmonia!

Jovisst är det så: på kommande tolvan (på Kompakt förstås) utgörs a-sidan av en inte alls särskilt dansant men skönt krautelektronisk cover av Feuerland - som man nog måste vara lite av nörd för att känna igen, men det är en tidig 70-talslåt av Michael Rother, bekant från främst Neu! men också Harmonia och en kortlivad uppsättning av Kraftwerk.

Men ärligt talat gillar jag b-sidan betydligt bättre, Parage, där vi hör Köhncke (bilden) i klassisk discohögform. Återstår att se åt vilket håll det kommande albumet Safe and sound lutar!


Som en parentes kan vi ju nämna att just Harmonia också är skivaktuella med en aldrig tidigare liveupptagning. Harmonia live 1974 heter den och ges ut på fina Grönland Records (distribution Border).

Harmonia bestod av förutom Rother även Hans-Joachim Roedelius och Dieter Möbius (kan man ha ett coolare namn?) och ibland faktiskt även Brian Eno. Inte här dock, men vi får fem tidstypiskt långa spår av elektronisk/ambientrockig friformsmusik. Harmonias första studioalbum återutgavs i somras, och det är ju så smärtsamt snyggt att ni bara måste kolla in konvolutet:

Inga kommentarer:

ANNONS